Skulle en tands nerve dø eller blive inficeret, er det nødvendigt at foretage en rodbehandling. Behandles dette ikke, kan det nemlig føre til, at kæbeknoglen inficeres, og tænderne kan falde ud.
Hos Specialtandlægerne i Bredgade udfører vi smertefri rodbehandlinger. Vi arbejder for at fjerne den nuværende infektion, men vores mål er også altid at sikre, at tanden ikke inficeres med bakterier fremadrettet.
Har vi mistanke om en død nerve eller en infektion i nerven, tager vi et røntgenbillede af tanden. Er vi i tvivl om, nerven stadig er i live, lægger vi en lokalbedøvelse for at være sikker på, at patienten ikke oplever smerter eller ubehag.
Når en rodbehandling skal udføres, bores der fra tandens top og ned gennem tanden til tandroden. Vi dækker altid af omkring tanden med en desinficeret gummidug (kofferdam). På den måde sikrer vi os, at der ikke kommer nye bakterier ned i tanden, efter at den er blevet behandlet.
Selve rodbehandlingen udføres hos Specialtandlægerne i Bredgade altid gennem et Carl Zeiss mikroskop. Med en rodfil fjernes det døde og inficerede væv i tanden, og der renses efter. Alt efter behov og situation fyldes tanden op – enten med en midlertidig fyldning, i tilfældet af at der kan blive brug for endnu en rodbehandling, eller med en rodstift og plastisk opfyldning. Derefter kan der sættes en krone på.
Det er naturligt at opleve en anelse let smerte i løbet af de førstkommende dage. Tager smerten til eller er vedvarende, bør patienten komme tilbage for at få tjekket, om alt er som det skal være.
Rodbehandlinger er komplicerede, fordi hver tand har sit eget unikke rodnet, og det er derfor ikke altid til at fjerne alle bakterier. Det betyder, at der er risiko for, at infektionen kommer igen, og at det i sidste ende kan ende med en rodspidsoperation, hvor den nederste del af tanden fjernes.
Send os en besked og vi vender retur hurtigst muligt.
Send os en besked og vi vender retur hurtigst muligt